Vrouwen, decentralisatie en de economische dynamiek van de wereld: experts antwoorden

Dit is wat experts uit de crypto- en blockchain-industrie denken over de rol van vrouwen in de fintech-ruimte en de wereldwijde economische ontwikkeling.

De economische recessie van 2008 tot 2009 resulteerde in de uitvinding van Bitcoin ( BTC ), waardoor een gloednieuw financieel systeem ontstond dat nu snel groeit en zich snel ontwikkelt. Destijds publiceerde de Harvard Business Review een artikel met de titel ‘The Female Economy’, waarin werd opgemerkt dat ongeveer $ 20 biljoen van de jaarlijkse consumentenuitgaven in de wereld werd beheerst door vrouwen, en “ Dat cijfer kan in de komende vijf maanden oplopen tot $ 28 biljoen. jaar. ”

Ook in 2009, Claire Shipman en Katty Kay publiceerde het boek womenomics:

Schrijf uw eigen regels voor succes . Hoewel de term ‘womenomics’, en het concept zelf, voor het eerst werd gearticuleerd in 1999 door Kathy Matsui, vice-voorzitter van Goldman Sachs Japan, introduceerden Shipman en Kay dit concept in 2009 bij het Amerikaanse publiek, wat duidelijk de belangrijke paradigmaverschuiving in ons samenlevingen.

Er zijn meer dan twee decennia verstreken sinds Matsui womenomics introduceerde, en het wordt duidelijker dan ooit dat vrouwen nu rijden en een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van de wereldeconomie. China heeft bijvoorbeeld het grootste aantal zelfgemaakte vrouwelijke miljardairs voortgebracht , en Japan heeft Europa en de Verenigde Staten overtroffen wat betreft de arbeidsparticipatie van vrouwen.

Ondertussen is de situatie verre van perfect

De onevenwichtigheid tussen mannen en vrouwen is nog steeds enorm groot, vooral binnen de economische sector. Zoals aangegeven in het “Global Gender Gap Report 2020” van het World Economic Forum, nemen de financiële ongelijkheden toe, “waarbij een verslechterende situatie de gendergelijkheid tot een schamele 57,8% dwingt, wat op termijn neerkomt op een enorme 257 jaar voordat gendergelijkheid kan worden bereikt.”

Hoewel er aanwijzingen zijn voor positieve trends bij het overbruggen van de genderkloof binnen de crypto- en blockchain-ruimte en op weg naar diversiteit en inclusie, is een kritieke genderonbalans in de cryptowereld aan het licht gekomen door nieuwe gegevens van eToro, waaruit blijkt dat vanaf het begin van 2021 is slechts 12% van de Ether ( ETH ) -handelaren en 15% van de Bitcoin-handelaars vrouwen.

Statistieken en gegevens zijn altijd onpersoonlijk en laten maar één kant van het plaatje zien. Het is belangrijker om de stemmen te horen van de mensen over wie deze gegevens spreken. Daarom nam CoinTelegraph contact op met vrouwelijke experts in de crypto- en blockchain-ruimte voor hun mening over de volgende vragen: Welke rol zal de crypto-industrie spelen in de wereldwijde economische dynamiek? Welke rol spelen vrouwen in het proces van decentralisatie en ontwikkeling van de wereldeconomie? En welke kansen en uitdagingen zijn er voor vrouwen binnen het ecosysteem en in de financiële wereld in het algemeen?